פירות יבשים


10% הנחה על כל הפירות היבשים והאורגנים!


בחזרה לדף הבית

דרור לטבע מציע לכם מגוון מושלם של פירות יבשים, להלן מספר דוגמאות:


אגוזי ברזיל

(מכונים גם אגוזי שמנת ואגוזי פארה)
בדרך כלל קונים אותם קלופים
לחפש טריים בלבד.

ערך תזונתי:
56% שומן רובו בלתי רווי. בגלל תכולת השומן הגבוהה יש לשמור תמיד במקרר.
עשירים בחלבון כמעט שלם.
מינרלים: סידן, מגנזיום, אבץ ובעיקר סלניום.
ויטמינים: C B E.



פיסטוקים
מכונים שקדים ירוקים. נוטים להתחמצן מהר מפני שקליפתם פתוחה. רצוי להחזיק בקרור.
ערכים תזונתיים:
19% חלבון
50% שומן רובו בלתי רווי
מינרלים: סידן, מגנזיום, אשלגן
ויטמינים: בעיקר B3 ,B1 ,A


אגוזי פקאן
ערכים תזונתיים:
70% שומן רובו בלתי רווי.
10% חלבון
מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, סלניום, אבץ, אשלגן.
ויטמינים: E ,B ,A בעיקר B2.



אגוזי מלך

פחות שמן מאגוז הפקאן ומכיל את חומצת השומן החיונית אומגה 3. חומצת שומן זאת נמצאת בטבע רק במזונות הבאים: שמן סויה, שמן פשתן, שמן דגים וכמובן אגוזי מלך. אלו מזונות שאנחנו לא מרבים באכילתם ולכן חומצת שומן זו חסרה לרוב האוכלוסיה. חומצת שומן זו קשורה בהפחתת מחלות לב, יש לה תכונות נוגדות קרישה.


בוטנים

מכונים גם אגוזי אדמה. מבחינה בוטנית הבוטנים שייכים למשפחת הקטניות. תרמילי הבוטנים צומחים מתחת לאדמה כמו תפוחי אדמה.
ערך תזונתי
20% חלבון שאינו מלא. דל מאוד בחומצות אמינו מטיונין וליזין. לכן בעצם אינם משמשים כמקור חלבוני.
50% שומן בחלקו בלתי רווי.
ויטמינים: העיקרי B3 מכילים גם B1 B2 E
עשירים באשלגן ודלים בנתרן.


שקדים

רוב השקדים עוברים קלייה ומכילים תוספים כימיים.
ערך תזונתי
השקדים עשירים בעיקר בסידן לכן מצויינים לאוסטיאופרוזיס גם בצורת שקדייה (ממרח שקדים מוכן שניתן להשיג בחנויות טבע).
בנוסף מכילים מגנזיום, ויטמיני B, C,E ואחוז גבוה של אשלגן.
מכילים 18% חלבון שאינו חלבון שלם.
חומצות שומן בעיקר חד בלתי רוויות.
יש להשרותם במים ולקלף את הקליפה שכן היא מכילה ציאניד.


אגוזי קשיו

לאגוזים אלה יש קליפה בעלת 2 שכבות שבינהן יש נוזל בשם קרדול רעיל מאד.
בתהליך העיבוד מייבשים את האגוזים בשמש ואח"כ קולים אותם כדי לשחרר את הקרדול. מסיבה זו אגוזי קשיו הם היחידים שאינם זמינים למכירה בקליפתם.
ערך תזונתי
20% חלבון שאינו שלם.
45% שומן רובו בלתי רווי.
מינרלים: סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ.
ויטמינים: בעיקר B. שאר הויטמינים כמעט ואינם קיימים מפני שהם מתחמצנים מהר ללא קליפה



http://i192.photobucket.com/albums/z155/shtamper/Contact-Info.jpg?t=1230048239



אננס - קשה להשיגו בצורתו הטרייה באזורנו. הוא עשיר בברומלין, אנזים העוזר בעיכול חלבונים.

תפוח- טוב לקומפוטים, דייסות וגרנולה.

תמרים- עתירי אנרגיה וחומרים מזינים, ניתן לשלבם בתבשילים שונים, בסלטים, בגרנולה, בדייסות ואפשר גם למלאם בגבינה, שקדים, קשיו ושאר אגוזים.

משמש- עשיר מאד בברזל ובמינרלים נוספים, ניתן להשרותם ולמעוך אותם למעין ריבה/ ממרח.

תאנים- עשירות מאד בברזל ואפשר לשלבן בכל מאכל, סלט או מאפה.

בננה- טובה כנשנוש אחה"צ, או כאוכל לדרך לילדים, בנסיעה או

בעבודה.

שזיפים- עוזרים להסדיר יציאות. ניתן להשרותם ללילה ובבוקר לשתות את המים ולאכול את השזיפים בגרנולה, בדייסה או בקומפוט.

צימוקים- במגוון צבעים וגדלים. אפשר להוסיף לגרנולה, דייסה, סחלב, סלטי פירות וירקות.ניתן לקשט בהם תבשילי אורז וירקות, בעלי נוכחות רבה בבישול ההודי.מצוינים לאפייה ולנשנוש.


פפאיה- מכילה את האנזים פפאין המקל על העיכול. בתוספת לסלטי פירות, גרנולה ועוד.


בחזרה לדף הבית


http://i192.photobucket.com/albums/z155/shtamper/Contact-Info.jpg?t=1230048239